The Dinghy Cruising Companion

Roger Barnes julkaisi vuoden 2014 lopulla purjejollien retkipurjehtimista käsittelevän kirjan, The Dinghy Cruising Companion, jonka monet katsoivat olevan klassikko jo syntyessään. Kirja käsittelee purjejollailun kaikki tärkeimmät osa-alueet asiantuntevasti ja monipuolisesti.

Roger Barnes purjehti nuorempana jollilla, mutta iän karttuessa ja talouden vahvistuessa päätti siirtyä isompiin veneisiin. Hän seilasi vuosia kuusitonnisella kutterillaan, joka tarjosi vakautta pahemmallakin kelillä. Ennen pitkää hän kuitenkin myi suuren veneensä pois ja palasi purjejolliin, joilla hän huomasi purjehtivansa niiden hitaammasta nopeudesta huolimatta enemmän meripeninkulmia kuin isolla veneellä. Tätä nykyä hän on brittiläisen Retkijollayhdistyksen puheenjohtaja, ja on myös kirjoittanut artikkeleita arvostettuun Classic Boat -lehteen.

Kirjoittaja kiinnittää huomiota nykyajan valitettavaan suuntaukseen, jossa purjejollien kehitys mukautuu paljolti kilpapurjehdukseen. Myöskään Wayfarer-luokan viimeisimmät kehitysaskeleet eivät eivät ole täysin välttyneet tältä. Roger Barnes on itse retkipurjehduksen ystävä ja se näkyy kirjan nimen lisäksi läpi koko teoksen. Hänen oma veneensä on ranskalaisen Francois Vivierin suunnittelema perinteinen puinen purjejolla

The Dinghy Cruising Companion