Hyvässä slöörissä · purjejollalla retkeilyä

Satamosaari toukokuussa

Vesi oli vielä melko viileää, mutta keli sen verran rauhallinen, että lähdimme katsomaan loppukeväisiä Ilkonsaaria. Paluumatkalla saimme seurata mielenkiintoista näytöstä, kun rahtilaivan ohitti tukkilautan Päihänniemen edessä.

Ruismoottori ei yski

Koska keli oli aurinkoinen ja tuulet leppoisia, päätimme lähteä purjehdukselle Satamosaareen. Itse asiassa tuulet olivat hyvin maltillisia ja välillä oli turvauduttava ruismoottorin apuun, mikä sinällään on erinomainen tapa polttaa ylimääräistä rasvaa. Paluumatkalla pääsimme purjeilla parhaimmillaan yli neljän solmun nopeuteen. Retki oli hieno ja talviturkkikin tuli saunomisen lomassa heitettyä.

Näin alkoi purjehduskausi.

Liikettä tyynellä järvenselällä

Jätä kommentti

Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Kommentit arvioidaan aina ennen julkaisemista, joten niiden ilmestymiseen sivulle ei tapahdu hetkessä.